20 юли 2013

Промени живота си! - Може би ... е добре да се замислим!

Created By Mary
Забързани в ежедневието, често не се замисляме над
малките неща, които всъщност ни правят щастливи,
малките неща по пътя към големите постижения,
малките неща, които нямат цена, време и място
малките неща, които всъщност са част от нас, защото всеки от нас е уникален, неповторим и носи своето величие.
Спрете и се замислете над това!
dreamer
Може би... сме обречени да срещаме грешните хора преди да срещнем правилните, за да можем когато срещнем точния човек да знаем как да бъдем благодарни за този подарък.
Може би... когато се затваря вратата на щастието, се отваря друга; но често ние гледаме толкова дълго към затворената врата, че изобщо не виждаме новата, която е отворена специално за нас.
Може би... е истина, че не знаем какво притежаваме докато не го загубим, но също така е истина, че не знаем какво ще ни липсва, докато то не си отиде.
Може би... най-щастливите хора нямат непременно най-доброто от всичко; те просто се възползват максимално от всичко, което срещат по пътя си.         
Може би... най-светлото бъдеще винаги се базира на добре забравеното минало. В крайна сметка не можем да продължим успешно живота си, докато не се освободим от миналите си грешки, провали и душевни мъки.
Може би... трябва да мечтаем за това, за което искаме да мечтаем; да отидем там, където искаме да отидем; да бъдем такива, каквито искаме да бъдем, защото имаме само един шанс в този живот да направим всички неща, за които мечтаем и желаем.
Може би... има моменти в живота, когато някой ни липсва - родител, съпруг, приятел, дете - толкова много, че искаме да ги вземем от сънищата си и да ги прегърнем наистина; така че когато те са около нас нека ги оценяваме повече.
Може би... трябва винаги да се стремим да се поставяме на мястото на другия. Ако усещаме, че нещо може да ни нарани, то вероятно би наранило и другите хора.
Може би... най-добрия приятел е този, с който можеш да седнеш на верандата, да поседите заедно без да си казвате нищо и след това да си тръгнеш с чувството, че си провел най-пълноценния разговор в живота си.
Може би... трябва да се стремим да правим нещо хубаво за някой друг всеки ден, дори когато е по-лесно да го оставим да се оправя сам.
Може би... няма гаранции, че ако дарите на някого цялата си любов, той ще ви отвърне по същия начин. Не очаквайте любов в замяна, просто изчакайте докато тя нарасне в техните сърца. Но дори и това да не се случи, бъдете доволни, че е пораснала във вашето сърце.
Може би.. щастие очаква всички онези, които плачат, страдат, копнеят за него или вече са го опитвали: само те могат да оценят значението на всички хора, които са се докоснали до техния живот.
Може би... не трябва да се стремим към хубава външност - тя може да бъде измамна, към голямо богатство - то може да бъде изгубено. Трябва да се стремим към някой, който ни кара да се усмихваме, защото само една усмивка е достатъчна да превърне мрачния ден в хубав. Намерете някой, който кара сърцето ви да се усмихва.
Може би... трябва да се надяваме да имаме достатъчно щастие, за да бъдем любезни и мили; на достатъчно изпитания, които да ни направят силни; на достатъчно страдания, за да запазим човешкото у себе си и на достатъчно надежда, за да бъдем щастливи.
Може би... трябва да се опитваме да живеем живота си с лекота, повече настроение, осъзнаване и наслада!

19 юли 2013

Unitcom представи на пазара 17,3" геймърски лаптоп Lesance NB 17NB8000-i7-XEB

Японската компания Unitcom, именит производител на портативна компютърна техника, започна продажбите на своя нов 17,3-инчов геймърски лаптоп Lesance NB 17NB8000-i7-XEB. Устройството е получило здрав метален корпус с габаритни размери 412x276x41.8 милиметра, а теглото му възлиза на 3,9 килограма. Преносимият компютър е базиран на архитектурата Intel Haswell с тактова честота 2,4 GHz, чийто максимум достига до 3,4 GHz. Лаптопът работи с четириядрения микропроцесор Core i7-4700MQ и дънна платка, базирана на чипсета HM87 Express. Лаптопът разполага с матов Full HD дисплей (работна резолюция 1920 x 1080 пиксела), 8 GB оперативна DDR3-1600 SO-DIMM памет и твърд диск с капацитет 500 GB и скорост на въртене на шпиндела 5400 оборота в минута.


Lesance NB 17NB8000-i7-XEB е оборудван дискретната видеокарта GeForce GTX 780M, разполагаща с 4 GB собствена GDDR5 видеопамет. Лаптопът е снабден със записващо DVD-RW устройство, универсален карточетец, Gigabit Ethernet, Bluetooth и 802.11 b/g/n Wi-Fi модули за мрежова връзка, два вградени високоговорителя, USB 3.0 и USB 2.0, eSATA/USB 3.0 (комбо) портове, S/PDIF изход, 2 мегапикселна уеб-камера, HDMI, DisplayPort и miniDisplayPort видео изходи и тъчпад с поддръжката на Multi-touch.



Лаптопът Lesance NB 17NB8000-i7-XEB работи под управлението на операционната система Windows 8, а цената му възлиза на 229980 японски йени, което приблизително е равно на $2300. Производителят продава лаптопа с едногодишна гаранция за качество.

Вижте повече:kaldata.com

14 юли 2013

Scorpions - Wind Of Change - YouTube

Scorpions - Wind Of Change - YouTube:

Apple и Google затоплят отношенията | TechNews.bg

Apple и Google затоплят отношенията | TechNews.bg:
Ерик Шмид твърди, че Google и Apple са изгладили много спорни въпроси през последната година
Ерик Шмид твърди, че Google и Apple са изгладили много спорни въпроси през последната година
През последната година отношенията между Apple и Google се затоплят, стана ясно от изявление на Ерик Шмид, председател на борда на директорите на интернет корпорацията, по време на конференция в Сън Вали, Айдахо.
По думите на Шмид, ръководителите на двете компании са провели много срещи, в хода на които са изгладили противоречията по спорни въпроси.
“Apple и Google постоянно водят преговори по широк кръг от въпроси”, казва Шмид, без да влиза в подробности за разговорите. В много от тези срещи е участвал вицепрезидентът и директор по развитие в Google Никеш Арора.
Дълго време Apple и Google бяха близки партньори, но след излизане на Android като конкурент на iOS отношенията между двете компании се изостриха. В интервю от октомври 2012 г. Ерик Шмид определи противопоставянето на двете мобилни операционни системи като решаващата битка на пазара.
Любопитен факт е, че освен CEO на Google, Шмид беше член на борда на директорите на Apple до 2009 година, когато излезе десктоп системата Chrome OS.
В последните години Apple всячески се стреми да избави своите продукти от технологиите на Google. Производителят на iPhone и iPad премахна от iOS вграденото YouTube приложение и картографската услуга Google Maps, като ги замени със собствени разработки.
“Не разбирам съвсем причините за това. Естествено, ние бихме искали компанията [Apple] да ползва нашите продукти”, коментира преди време Ерик Шмид.
Потребителите на iOS устройства все още се оплакват от ниското качество на картите на Apple, в сравнение с конкурентната услуга на Google. Шефът на купертинската корпорация Тим Кук призна недостатъците на услугата и препоръча на потребителите да се възползват от алтернативни решения, а такива предлагат Google и Nokia.
“Apple трябва да разбере, че е много трудно да се правят карти. Ние похарчихме стотици милиони долари по работа със спътници и самолети, за да постигнем максимална точност на картите”, каза Шмид в интервю през миналата година за All Things Digital.
В очакваната версия iOS 7 Apple ще продължи да ликвидира разработки на Google. Стандартна търсеща машина в гласовия асистент Siri става Bing на Microsoft. Освен това потребителите в определени страни ще могат да избират не Google, а друга търсачка, например Yahoo.

Спецслужбите на САЩ с принос към Android | TechNews.bg

Новите версии на Android ще използват специални технологии за сигурност на NSA
Новите версии на Android ще използват специални технологии за сигурност, разработени от NSA
Специалисти от Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ са проверили изходния код на последната версия на Android, съобщи Джина Сцигляно от разработчика на платформата – Google.
Освен това Google е решил да включи в кода на новите версии на Android технология за сигурност, създадена от NSA, информира Блумбърг. Интернет гигантът ще добави в предстоящите версии набор от „пачове” за сигурност на NSA, известен като Security Enhancements for Android (SE for Android) и разработен в рамките на дългосрочния проект Security-Enhanced Linux.
Решението за сигурност е било готово още през 2011 г. при работата по военната версия на Android, предназначена за използване в мобилните телефони на американските войници. То позволява контрол върху Android приложенията, които предават данни в интернет, и предотвратява възможността хакери и злонамерени лица да получат достъп до конфиденциална информация.
„Пачовете” вече са интегрирани в последната версия на Android, използвана на смартфони като Sony Xperia Z, HTC One и Samsung Galaxy S4. В момента тези защитни функции са изключени по подразбиране.
Google и NSA подписаха споразумение за сътрудничество през 2010 г., когато интернет компанията се обърна към агенцията за помощ срещу кибератаките. Името на Google беше замесено в разразилия се наскоро скандал със следене на интернет потребителите в рамките на програмата PRISM на NSA.
Спецслужбите на САЩ с принос към Android | TechNews.bg:

Dropbox ще се интегрира тясно с Google Docs | TechNews.bg

Dropbox ще се интегрира тясно с Google Docs | TechNews.bg:
Облачното хранилище Dropbox скоро ще бъде интегрирано с инструментите за редактиране на Google Docs
Облачното хранилище Dropbox скоро ще бъде интегрирано с Google Docs
Облачният офис пакет Google Docs има сериозно предимство пред конкурентните решения, благодарение на интеграцията с услугата за съхранение и обмен на данни Google Disk. Нещо повече, очаква се в близко бъдеще Google Docs да бъде интегриран тясно и с популярното облачно хранилище Dropbox.
Дрю Хюстън, изпълнителен директор на Dropbox, вярва, че облачната услугата ще стане много по-функционална, ако бъде интегрирана дълбоко с инструментите на Google за редактиране на документи, електронни таблици и презентации, съобщи AllThingsDigital.
Възможно е подобно решение да е продиктувано от липсата на съвместимост между Dropbox с другите услуги на Google, Apple и Microsoft, което затруднява потребителите да получат прозрачна среда на всички платформи.
Интеграцията между Dropbox и Google Docs може да се случи в близките седмици, предвид изявеното желание за подобна стъпка и от страна на Съндар Пичаи, шеф на проектите Google Chrome и Android.
Тясното взаимодействие между двете услуги би донесло ползи както за потребителите на Google Docs, така и за абонатите на Dropbox, които превишават 175 милиона.