19 април 2012

Красива USB мухоморка със скъпоценни камъни



Това не е просто флашка, а невероятно красиво бижу, което радва окото и душата. Става дума за Magic Mushroom USB на La Maison Shawish. Както се досещате от името на модела, той е във формата на гъба, а по-конкретно - представлява една симпатична мухоморка, под чийто „капак" се крие USB памет от 32 гигабайта.
Флашката се предлага в няколко варианта - с покритие от сапфири, рубини, смарагди и диаманти. Най-скъпата от трите версии струва 37 000 долара.

18 април 2012

Сложни геометрични форми от сгънати банкноти




Канадската художничка Кристи Малкоф обича да пътува. Тя е завършила колежа по изкуства и дизайн в Челси и получава бакалавърска степен в института по изкуства Емили Кар във Ванкувър. Днес обаче (разбира се не днес, а наскоро) е решила да изпробва уменията си не върху каквото и да е, ами... върху истински банкноти.



16 април 2012

Keyboard Sandals – джапанки с бутони на клавиатура, Продуктови новини | HiComm: Списание за нови технологии и комуникации

Keyboard Sandals – джапанки с бутони на клавиатура, Продуктови новини | HiComm: Списание за нови технологии и комуникации:

Keyboard Sandals – джапанки с бутони на клавиатура

Забавни джапанки на име Keyboard Sandals пусна тайландската компания Kito, специализирана в производството на гумени обувки. Те са направени във вид на клавиатура, която при това разполага с всички основни, специални, числови и функционални клавиши.
Разбира се, с Keyboard Sandals няма да може да въведете и дума, тъй като бутоните са само декоративни. Те обаче изпълняват друга, полезна функция - правят чудесен масаж на ходилата.



'via Blog this'

15 април 2012


Великден е! Христос Воскресе!

Христос Воскресе! Воистина Воскресе!
Великден е! Празник на празниците за християнския свят. Денят, в който Христос възкръсва от мъртвите след като е разпънат на кръста и погребан. Това е денят, в който духовното побеждава тленното.
По традиция празникът беше предшестван от тържествено богослужение във всички църкви в страната. Точно в полунощ свещениците обявиха Възкресението и поздравиха християните с „Христос Воскресе”.
С „Христос Воскресе”, „Воистина Воскресе”  ще се поздравяваме и през следващите 40 дни.
Рано сутринта в неделя се отслужва тържествена литургия. Запалената на нея свещ се отнася в дома, за да влезе в него частица от светлината на Възкресението!
Празникът се почита и на трапезата. На нея задължително присъстват символите на Великден – боядисаните яйца и козунакът. На масата се слага и печено агне, с което се ознаменува краят на дългия пост. Червените яйца, боядисани рано в четвъртък, са символ на христовата мъченическа кръв, а козунакът е символ на агнеца божий - Христос.
Трапезата не се вдига през трите дни на празника. Те се посвещават на родителите и близките.
Седмицата след Великден се нарича Светла седмица, защото Христос внася светлина във всеки и във всичко. Народът вярва, че ако през тази седмица си пожелаеш нещо от сърце докато държиш монета в ръката си, то непременно ще се сбъдне.
Великден е двоен празник за всички, които носят името Величко, Велико, Велика, Величка, Вела, Велко, Велчо, Вельо, Велка и техните производни.

Архитектура, вдъхновена от култура и традиции, Urban | HiComm: Списание за нови технологии и комуникации

Ако искате да видите истинска екологична архитектура, съчетана със стил и национални елементи, трябва да посетите (поне виртуално) остров Нова Каледония в южната част на Тихия океан. Според проекта на Renzo Piano там ще бъде изграден уникален еко културен център на име Jean-Marie Tjibaou.
Архитектът е заложил на използването на предимно природни материали и на елементи, свързани с местните традиции в строителството на жилища. Във вътрешността си сградите, от които ще бъде изграден центърът, ще поддържат температура, максимално приятна за човека. При строежа ще бъдат приложени най-нови технологии.
Планира се всяка от постройките да изпълнява определена функция. В някои от тях ще има изложбени зали, в други - производствени цехове. Предвижда се още създаването на административни постройки, научно-изследователски центрове, зали за конференции, библиотеки...

Откриха женски ген на младостта, Science | HiComm: Списание за нови технологии и комуникации

Откриха женски ген на младостта, Science | HiComm: Списание за нови технологии и комуникации:

'via Blog this'