06 август 2013

Убиец на SMS излиза за Android и iOS | TechNews.bg

Убиец на SMS излиза за Android и iOS | TechNews.bg:
Приложението BlackBerry Messenger скоро ще стане достъпно за потребителите на Android и iOS
Приложението BlackBerry Messenger скоро ще стане достъпно за потребителите на Android и iOS
Канадската компания BlackBerry пусна бета версия на своя безплатен месинджър BBM (BlackBerry Messenger) за мобилни платформи Android и iOS.
Приложението, достъпно досега за фирмените смартфони BlackBerry, си спечели славата на „убиец” на SMS. Новият BBM работи на Android 4.0, iOS 6.0 и следващи версии на двете операционни системи.
Безплатният софтуер позволява на потребителите на смартфони и таблети безплатно да обменят мигновени съобщения, като могат да видят кога са доставени и прочетени съобщенията.
Приложението поддържа имотикони, предаване на снимки, видео и гласови бележки с обем до 6 MB, аватари, групови разговори и настройка на цветовата гама според предпочитанията на потребителите.
Досега от възможностите на BBM можеха да се възползват само притежателите на мобилни устройства BlackBerry, което беше едно от предимствата на канадската платформа, използвана най-вече от корпоративни потребители.
Според пазарните анализатори, решението на компанията да направи BlackBerry Messenger кросплатформено приложение е продиктувано от нарастващата конкуренция при мигновените комуникации от страна на услуги като WhatsApp, която е достъпна за всички популярни мобилни платформи, включително Android, iOS, BlackBerry и Windows Phone.