28 октомври 2007

Какво според мене е...

Какво според мене е радостта?
След премеждие - нежна луна;
След стрес - топла прегръдка.
Тиха вечер у дома.

Какво според мене е любовта?
Бурна нощ изсушава сълзите.
Две ръце и поглед в очите.
Тиха вечер с теб у дома!

Какво според мене е старостта?
Много бръчки, сърце натежало.
Много спомени, а сред тях - луна.
Тиха вечер и пълен дома!

Какво според мене е животът?
Начало и край.
А посред тях безкрая-
На тихи вечери у дома!

----------------------------------------------------------------

Не знам кой е автора на това стихотворение, но ми хареса много, затова си позволявам да го пусна в блога си.

Промяната...

Лелее, сега установих, че почти година не съм драскала нищо тук. Ами време е вече да се поразпиша. А и днес един познат ме подсети. Говорехме си за това кой как е почнал да се занимава с Линукс. И понеже в общи линии му разказах началото на моята история, той от своя страна ме попита защо не взема да напиша книга, чието заглавие да е примерно "Приключенията на Роси в света на Линукс". Хехе, звучи интересно, но чак пък книга едва ли ще седна да пиша, ама тук...мога да си дращя по темата, че и извън нея, колкото си искам...
Така, понеже от доста време не съм се мяркала тук, е редно да си кажа че настъпиха някои промени при мен. Например смених си местоработата. На новото място сме млад и откачен екип, обаче е весело. Е, има си го обичайното напрежение, но какво ми пука? Важното е да е весело, а то е.
Другото ново е, че се сдобих с още няколко машинки у нас(компютри де), като две от тях бяха в такова отчайващо състояние, че ако от двете събера една прилична, ще си е цяло геройство. Мдаа, времето ще покаже какво ще се получи. Не че имам излишък от свободно време, ама все пак ще опитам да ги съживя. Другата е съвсем новичка на няма и месец, а и да не забравя и преносимата си малка машинка, която обожавам. Има и още няколко промени, касаещи личният ми живот, но те засега си отстават в тайна, докато не им дойде реда да бъдат показани пред света.
Засега толкова :) Следва продължение...