14 юли 2013

Спецслужбите на САЩ с принос към Android | TechNews.bg

Новите версии на Android ще използват специални технологии за сигурност на NSA
Новите версии на Android ще използват специални технологии за сигурност, разработени от NSA
Специалисти от Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ са проверили изходния код на последната версия на Android, съобщи Джина Сцигляно от разработчика на платформата – Google.
Освен това Google е решил да включи в кода на новите версии на Android технология за сигурност, създадена от NSA, информира Блумбърг. Интернет гигантът ще добави в предстоящите версии набор от „пачове” за сигурност на NSA, известен като Security Enhancements for Android (SE for Android) и разработен в рамките на дългосрочния проект Security-Enhanced Linux.
Решението за сигурност е било готово още през 2011 г. при работата по военната версия на Android, предназначена за използване в мобилните телефони на американските войници. То позволява контрол върху Android приложенията, които предават данни в интернет, и предотвратява възможността хакери и злонамерени лица да получат достъп до конфиденциална информация.
„Пачовете” вече са интегрирани в последната версия на Android, използвана на смартфони като Sony Xperia Z, HTC One и Samsung Galaxy S4. В момента тези защитни функции са изключени по подразбиране.
Google и NSA подписаха споразумение за сътрудничество през 2010 г., когато интернет компанията се обърна към агенцията за помощ срещу кибератаките. Името на Google беше замесено в разразилия се наскоро скандал със следене на интернет потребителите в рамките на програмата PRISM на NSA.
Спецслужбите на САЩ с принос към Android | TechNews.bg:

Няма коментари: